نقض حقوق بشر در عربستان| تداوم رویکرد انتقام جویانه آل سعود
به گزارش خبرگزاری رسا، در پی تشدید خفقان و ظلم و تبعیض علیه شیعیان عربستان از جمله دستگیری جوانان و شکنجه شدید و بی خبری خانوادههایشان از آنان، هیأت آزادی مذهبی آمریکا ضمن انتقاد از این اقدامات سعودی آن را به نقض حقوق شیعیان متهم کرد.
راهروهای تاریک و سلولهای انفرادی، آیینه سیاست انتقام جویانه سعودی
دیوارهای بازداشتگاهها و راهروهای تاریک زندانها روایتگر داستان شکنجه و ظلم و سیاست انتقامجویی سرویسهای اطلاعاتی و نیز زندانهای آگاهی سعودی در حق بازداشت شدگان به ویژه زندانیان شیعه قطیف و احساء است که در معرض شدیدترین شکل انتقام و ظلم برنامهریزی شده قرار گرفتهاند؛ اقداماتی که در چارچوب نقشه طولانی مدت جا دارد که سران سعودی برای جبران شکست و ناکامی نظامی و امنیتی در برابر مقاومت مردمی به آن متوسل شدهاند.
حسین الربح، زندانی ناپدید شده
چه بسا حملات گسترده علیه العوامیه و حمله به منازل مسکونی و ایجاد وحشت بین اهالی آن بهترین نشانه نقشهای است که حکام سعودی در حق مردم این منطقه به اجرا در آوردهاند؛ به این معنی که یورش نظامی به شهرک العوامیه با حملات خونینی همراه بود که جان باختن و مجروح شدن تعداد زیادی از اهالی این منطقه و نیز دستگیری بی هدف را به دنبال داشت که در اثر آن دهها نفر از اهالی این منطقه ناپدید شدند.
این افراد نیز به صف زندانیانی ملحق شدند که از سرنوشت آنان خبری در دست نیست و در تاریکی زندان مورد شکنجه قرار دارند.
یکی از این افراد «حسین عبدالعزیز الربح» متولد ششم نوامبر 1981 و پدر دو کودک خردسال است.
یورش نیروهای تا دندان مسلح به منزل حسین الربح
پس از اینکه خانواده حسین الربح از منزلشان بیرون رانده شدند، خانه آنان تخریب شد به این ترتیب که روز چهاردم 16 اوت 2017 دهها زره پوش و خودروهای نیروهای امنیتی خانواده حسین الربح را به محاصره در آوردند و نیروهای تا دندان مسلح از خودروها پایین آمدند و به تیراندازی مقابل منزل اقدام کردند.
در بین صدای تیراندازی و فریاد خانواده و وحشت کودکان، نیروهای سعودی در منزل را گشوده و در حالتی جنون آمیز به روی بزرگ و کوچک تفنگ کشیدند و آنان را در گوشهای جمع کردند بدون اینکه مجوز بازرسی داشته و یا اجازه قضایی را به همراه داشته باشند.
نیروهای سعودی حسین الربح را در برابر چشم خانواده و کودکشان در زنجیر کرده و در فضایی سراسر وحشت و در حالی که صدای گریه کودکان شدت گرفته بود، او را بردند.
یکی از کسانی که شاهد این صحنه بود درباره شرایط دستگیری حسین می گوید، این اتفاق هشت ماه پیش رخ داد و از آن به بعد خانوادهاش از او خبر ندارند.
تیراندازی به اعضای خانواده الربح
این شاهد که از بیم مجازات مسؤولان امنیتی میخواهد نامش فاش نشود، ادامه داد: در حالی که حسین در یکی از اتاقها خواب بود، سربازانی که نقاب به چهره داشتند به همراه نیروهای وابسته به پلیس آگاهی سعودی به منزلش یورش برده و به شکل وحشتناکی در هر نقطه از خانه او مستقر شدند و به روی همه ساکنان آن سلاح گشودند حتی کودکان نیز از این وضعیت در امان نماندند.
سربازان در این وضعیت به حسین یورش برده و با سلاح او را زیر کتک گرفتند، سپس به او دستبند زده و از اتاق خواب به سمت سالن روی زمین کشیدند؛ جایی که سایر اعضای خانواده در یک گوشه جمع شده بودند.
نیروهای سعودی در برابر چشم سایر اعضای خانواده، حسین را زیر کتک گرفته و شروع به هتاکی و فحاشی کردند و سپس در فضایی از سراسر وحشت او را به مکان نامعلومی بردند، بدون اینکه هیچ دلیل و توجیهی به خانواده اش اعلام کنند.حسین در طول این هشت ماه از هرگونه حقوق خود محروم مانده و هیچ خبری از او در دست نیست.
این منبع به عنوان یک وکیل که مسائل زندانیان را پیگیری می کند، گفت توانسته است از داخل زندان اخباری به دست آورد که نشان می دهد وی از همان لحظه نخست دستگیری مورد شکنجه روحی و فیزیکی قرار گرفته است و در یک سلول انفرادی به سر میبرد.
به خانواده حسین اجازه ملاقات داده نشد و فقط سه ماه پس از دستگیری یک تماس سه دقیقهای با خانواده اش داشت.
تبعیض بی سابقه علیه شیعیان قطیف و احساء
به گفته این منبع رفتاری که با الربح و خانوادهاش در جریان است، ادامه تبعیض طایفهای علیه شیعیان در قطیف و احساء است که اکنون با اقدامات انتقام جویانه بیسابقهای همراه شده است و با وجود اینکه عربستان به برخی سازمانها و منشورهای حقوق بشر پیوسته است، اما همچنان از آن به عنوان سرپوشی بر موارد وحشتناک نقض حقوق بشر استفاده میکند.
این منبع در ادامه گفت: خانواده حسین الربح برای اطلاع از وضعیت او تلاشهای زیادی کردند از جمله اینکه به اداره آگاهی و وزارت کشور و مراجع قضایی و قانونی منطقه الشرقیه مراجعه کردند، اما همه این تلاشها بی حاصل ماند و هیچ جوابی از مسؤولان به آنان داده نشد.
الربح از تمام حقوق قانونی و مشروع محروم است و تا این لحظه حتی محاکمه نشده و هیج اتهام مشخصی به او وارد نشده است وبه این ترتیب سرنوشت او همچنان نامعلوم است.
رفتار مسؤولان امنیتی سعودی با حسین عبدالعزیز الربح و خانواهاش نمونه آشکار شکنجه و ظلم علیه شعییان القطیف الاحساء و داستان طولانی است که کسی پایان آن را نمیداند.
اذعان یک هیأت دینی آمریکایی به سرکوبگری آل سعود
از سوی دیگر هیأت آزادی ادیان آمریکا اعلام کرد عربستان به شیعیان اجازه برگزاری مراسم و آیینهای مذهبی خود را نمیدهد و حسینیهها و مساجد را تخریب میکند.
این هیأت در گزارش سالانه خود یک فصل را به موارد نقض حقوق شیعیان در عربستان اختصاص داد و از تبعیض سران سعودی علیه آنان در بخشهای مختلف از جمله مشاغل رسمی انتقاد کرد.
محرومیت شیعیان سعودی از مناصب دولتی، ارتش و نهاد قضایی و آموزشی
در این گزارش یک بخش تحت عنوان «شروط آزادی مذهبی -2017، محدودیتها و حملات علیه مسلمانان شیعه» به تبعیض علیه شیعیان در عربستان که تا محرومیت از پستهای دولتی و ارتش و نهاد قضایی و آموزشی رسمی پیش رفته اشاره شده است.
بر اساس این گزارش محرومیت و تبعیض علیه شیعیان به اینجا ختم نمیشود، بلکه آنان برای برگزاری مراسم مذهبی نیز با محدودیتهایی روبرو هستند از جمله اینکه در زمینه ساخت مساجد و حسینهها و گورستان و نیز مراسم تدفین محدودیتهایی دارند و حتی سران سعودی، شیعیان را به دلیل برگزاری آیینهای مذهبی دستگیر می کنند و تجمع و برگزاری فعالیت مذهبی حتی در منازل نیز برای آنان ممنوع است.
بهانه تراشی سران سعودی برای اعمال محدودیت علیه شیعیان
این وضعیتی است که شیعیان عربستان در الدمام، الخبر، مکه و مدینه و به طول کلی شهرهایی که در آن اکثریت ندارند، با آن دست به گریبان هستند.
از نظر نهادهای امنیتی، شیعیان برای فعالیت مذهبی باید مجوز بگیرند و برگزاری هرگونه مراسم در حسینهها ممنوع است آن هم با وجود اینکه محدودیتهایی در ارتباط با امنیت ملی برای آنان در نظر گرفته شده است و شیعیان به ارتباط با ایران متهم هستند.
در همین ارتباط یک منبع حقوقی سعودی تاکید کرد این ادعاها باطل و بی اساس است و سران سعودی با استفاده از آن به دنبال توجیه حملات علیه شیعیان هستند؛ کسانی که کمترین حقوق قانونی خود را خواستار هستند.
در گزارش هیأت آمریکایی آزادی ادیان آمده است، تعداد بسیار اندکی از شیعیان با ایران همبستگی دارند.
تکاپوی مسالمت آمیز شیعیان منطقه الشرقیه که از سال 2011 آغاز شده است، هنگامی که به اوج رسید مبتنی بر طرح درخواست آزادی زندانیان سیاسی، اصلاحات سیاسی، برخورداری از حقوق اجتماعی و اقتصادی و نیز بهبود وضعیت آموزش و خدماتی بود و علاوه بر این شیعیان حق آزدی مذهبی را خواستار هستند.
به خشونت کشیده شدن تظاهرات مسالمت آمیز
بنابر گزارش مزبور بیشتر تظاهرات و جنبشهای شیعیان با رویکرد مسالمت آمیز آغاز شدند و العوامیه مرکز این تکاپو و تظاهرات مسالمت آمیز بود، اما نیروهای مسلح سعودی از جمله نیروهای واکنش سریع و ویژه و امنیتی آن را به خشونت کشیدند به این ترتیب که به دستگیریهای پراکنده و تیراندازی به روی تظاهرات کنندگان متوسل شدند.
به عبارت دیگر تظاهرات مسالمت آمیز با گلوله و تیراندازی نیروهای امنیتی روبرو شد که در جریان آن جوانان و کودکان هدف قرار گرفتند و در طول چهار سال گذشته این اقدامات تا حمله نظامی به العوامیه پیش رفت.
در این شرایط تعداد اندکی از جوانان این منطقه برای دفاع از خود و خانواده و نیز خانههایشان در برابر یورش و حملات خونین نیروهای سعودی دست به سلاح بردند.
در گزارش این هیأت آمریکایی سران سعودی به عدم پایبندی به قطعنامه کارشناسان سازمان ملل در آوریل 2017 مبنی بر توقف تخریب مناطق مسکونی در العوامیه و المسوره متهم شدند.
بر اساس گزارش مراة الجزیره، المسوره منطقهای تاریخی است و اهمیت فرهنگی دارد و مساجد و حسینیههای تاریخی را در خود جا داده است، با ین حال سران سعودی بدون توجه به درخواستهای بین المللی در ماه می سال گذشته در یک حمله گسترده نظامی به العوامیه، المسوره را هدف تخریب قرار داده و هزاران نفر از اهالی آن را آواره کردند و علاوه بر این در جریان این حملات 28 نفر از جمله تعدادی کودک و نیز افرادی با تابعیتهای غیر سعودی شهید و دهها نفر دیگر نیز مجروح شدند.
در این گزارش خاطر نشان شده است که سازمانهای حقوقی سران سعودی را به محاصره العوامیه از ماه می تا ژوئیه 2017 و جلوگیری از ارسال کمک های بشر دوستانه به این منطقه متهم کردند و از متوسل شدن افراطی به زور و سلاح علیه غیرنظامیان از جمله کودکان انتقاد کردند./۸۴۷/ب۱۰۱/ف
منبع: تسنیم